Alle woningen in België beschikken binnen over stroom. Hierdoor kunt u zonder moeite elektrische apparaten gebruiken. Althans, wanneer er een stopcontact in de buurt is. Buiten wordt het een stuk lastiger om elektrische apparaten te gebruiken. Dit is zeker het geval wanneer u buiten geen stroompunten heeft. Met behulp van een verlengsnoer kunt u zich in dat geval vast redden, maar ideaal is dit natuurlijk niet. Gebruikt u buiten regelmatig elektrische apparaten? Overweeg dan om elektra aan te leggen in uw tuin. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker om buiten stroom te gebruiken.

Aandachtspunten bij aanleggen elektra in uw tuin

Bij het aanleggen van elektra in uw tuin komt heel wat meer kijken dan elektra aanleggen in huis. Zo wordt de elektra buiten blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Elektra in uw tuin moet bijvoorbeeld altijd bestand zijn tegen vocht. Gaat u stopcontacten aanleggen in uw tuin? Zorg er dan altijd voor dat dit stopcontacten zijn met een klepje. Hierdoor heeft vocht geen toegang tot het stopcontact. Bovendien moet u gebruikmaken van een speciale grondkabel wanneer u elektra gaat aanleggen in uw tuin. Deze kabel moet ook nog eens op een bepaalde diepte gelegd worden. Kortom: het is niet verstandig om zelf aan de slag te gaan met het aanleggen van elektra in uw tuin!

Hulp van een elektricien

Indien u elektra wilt aanleggen in uw tuin, gaat u hier mogelijk toch zelf mee aan de slag. Dit kan natuurlijk, maar echt aan te raden is dit niet. Waarom niet? Omdat de kans bestaat dat u de elektra verkeerd aanlegt. In dat geval kunt u buiten uw woning alsnog geen gebruik maken van stroom. Bovendien kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan bij het aanleggen van elektra in uw tuin. De stroom moet namelijk wel op de juiste wijze worden aangelegd. Daarom is het verstandig dit uit te besteden aan een elektricien. Zo weet u zeker dat de elektra werkt en bovendien wordt alles op deze manier juist aangelegd.