Kortsluiting komt geregeld voor in woningen in Antwerpen. Heeft u hier ook geregeld last van? Dit zorgt er dus voor dat u geen stroom meer kunt gebruiken. Denk niet dat het enkel een kwestie is van het omzetten van de schakelaar. In het geval van kortsluiting slaat deze namelijk direct weer om. U moet dus echt op zoek naar de oorzaak. Het is betrekkelijk vervelend wanneer u regelmatig te maken heeft met kortsluiting. Gelukkig kunt u kortsluiting voorkomen in uw huis. Hoe? Wij geven u hier drie tips.

1. Kijk of kabels goed geïsoleerd zijn

Elektrische kabels zijn altijd geïsoleerd. Deze isolatie zorgt er allereerst voor dat u de kabels zonder problemen aan kunt raken. Althans, wel wanneer u ze aanraakt bij de isolatie. De isolatie van deze stroomdraden zorgt er echter ook voor dat er geen kortsluiting ontstaat. Stroomdraden worden zodoende immers beschermd tegen invloeden van buitenaf. Controleer uw stroomkabels dan ook geregeld om te kijken of de isolatie nog goed is.

2. Koop enkel apparaten met een keurmerk

In iedere woning in Antwerpen komen tegenwoordig talloze elektrische apparaten voor. Deze apparaten zijn echter niet altijd van even goede kwaliteit. Wilt u kortsluiting voorkomen? Kies dan bij voorkeur voor apparaten met een keurmerk. Bij dit soort apparaten is extra aandacht besteed aan de isolatie. De kans op kortsluiting is bij dit soort apparaten aanzienlijk kleiner.

3. Laat elektra onderhouden om kortsluiting te voorkomen in huis

Heeft u al jarenlang niets meer aan de elektra in uw woning gedaan? Dan is de kans op kortsluiting een stuk groter. Daarom raden wij u aan om uw elektra zo nu en dan te laten onderhouden. Doe dit niet zelf, maar laat dit over aan een professionele elektricien. Hij weet namelijk precies wanneer elektra nog goed is en wanneer u dit moet vervangen. Laat u een elektricien zo nu en dan naar de elektra in uw woning kijken? Dan is de kans op kortsluiting aanzienlijk kleiner.

Call Now Button