In iedere woning is basisverlichting en functionele verlichting aanwezig. Eerstgenoemde verlichting zorgt ervoor dat een ruimte in zijn geheel goed verlicht wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plafondlampen. Functionele verlichting zorgt er op zijn beurt voor dat u bepaalde taken makkelijker uit kunt voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spotjes boven het aanrecht in de keuken. Bij snijwerkzaamheden ziet u zo beter wat u doet, wat de kans op verwondingen kleiner maakt. Naast deze twee verlichtingssoorten zien we steeds vaker sfeerverlichting terugkeren, ook in Antwerpen. Maar waarom is sfeerverlichting eigenlijk zo in opkomst?

Verlichting met mindere intensiteit

De intensiteit van basisverlichting en functionele verlichting is vaak behoorlijk hoog. Dit wil zeggen dat er veel licht van afkomt. Dit is soms makkelijk, maar sfeervol is het natuurlijk niet. Wanneer het buiten donker is, wilt u natuurlijk niet in een bak met licht zitten. Dit is de voornaamste reden dat sfeerverlichting steeds meer in opkomst is. De verlichtingsintensiteit van sfeerverlichting ligt namelijk een stuk lager dan bij de andere verlichtingssoorten. Met behulp van deze verlichting voelt het in uw woning dus direct een stuk warmer aan. Sfeerverlichting is er vandaag de dag in verschillende soorten en maten.

Vervang een schakelaar door een dimmer

Bij sfeerverlichting denken veel mensen altijd aan kleine lampen die u bijvoorbeeld in een vensterbank kunt plaatsen. Heeft u deze lampen niet in huis? Dan betekent dit niet direct dat u allerlei nieuwe lampen moet kopen. Nee, want u kunt vaak ook de reeds aanwezige verlichting verbouwen tot sfeerverlichting. Dit doet u door de lichtschakelaar te vervangen door een dimmer. Met een schakelaar kunt u de verlichting alleen in- en uitschakelen. Een dimmer maakt het mogelijk om de verlichtingsintensiteit zelf in te stellen. Wilt u een schakelaar vervangen door een dimmer? Dan raden wij u aan dit over te laten aan een elektricien. Hij weet namelijk precies wat er nodig is om deze klus naar behoren uit te voeren. Zodoende kunt u uw huidige verlichting straks gebruiken als sfeerverlichting.

Call Now Button