De gemiddelde inwoner van Antwerpen heeft vandaag de dag behoorlijk wat elektrische apparaten in huis. Een groot deel van deze apparaten wordt dagelijks gebruikt. U heeft ongetwijfeld ook genoeg apparaten die u niet of nauwelijks gebruikt. Toch kunnen deze apparaten ook stroom verbruiken. Wilt u besparen op uw energierekening? Kijk dan eens naar de elektrische apparaten en hun verbruik. Om jou een handje te helpen, zetten we hieronder apparaten op een rijtje die de meeste stroom verbruiken.

Kookplaat


Kookt u elektrisch? Dan moet u weten dat uw kookplaat tot de grote stroomvreters in jouw woning behoort. Dit is bij een keramische kookplaat het geval, maar zeker ook bij een inductiekookplaat. Kookt u op inductie? Dan wordt er zelfs extra veel stroom verbruikt. Koken op inductie gaat een stuk sneller doordat er een magnetisch veld ontstaat. Hiervoor is echter wel behoorlijk wat stroom nodig. En aangezien een inductiekookplaat (vrijwel) dagelijks gebruikt wordt, verbruikt deze veel stroom.

Verlichting


Naast de kookplaat verbruiken ook de lampen in jouw woning behoorlijk wat energie. Heeft u al uw lampen voorzien van ledverlichting? Dan verbruikt u al aanzienlijk minder dan bij gloei-, hallogeen-, of spaarlampen. Toch gaat er in vrijwel ieder huishouden in Antwerpen veel stroom naar lampen. Met name in de vroege ochtend en in de avonduren maakt de verlichting overuren. Daarbij komt dat er geregeld een lamp blijft branden wanneer iemand de deur uitgaat. Dit alles maakt dat de verlichting in jouw woning behoorlijk wat stroom verbruikt.

Tip: laat apparaten niet stand-by staan


Wanneer een apparaat in de stand-by stand staat, verbruikt hij ook stroom. Er zijn echter maar weinig inwoners van Antwerpen die zich hier bewust van zijn. Kijkt u de hele week geen televisie, maar brandt het lampje wel constant? Dan verbruikt het apparaat ook stroom. En zo zijn er vast nog talloze apparaten in jouw woning die in de stand-by stand staan. Wilt u energie besparen? Schakel de apparaten dan volledig uit en laat ze niet stand-by staan.

Call Now Button