Veel mensen hebben bij de bouw van hun woning gekozen voor het gebruik van traditionele schakelaars, waarmee de verlichting in huis bediend kan worden. Niet lang na de introductie van deze schakelaars werden de dimmers geïntroduceerd. Met een dimmer is het heel eenvoudig om de lichtintensiteit in te stellen. Zo hoeft u de verlichting niet volledig in te schakelen als u bijvoorbeeld een mooie film bekijkt, of wanneer u in de ochtend in alle rust op wilt staan. Tegenwoordig zijn er naast deze dimmers nog tal van andere mogelijkheden voor de bediening van de verlichting in huis. Denk bijvoorbeeld ook aan de apps die u op een mobiele telefoon of tablet kunt installeren. In dit artikel vertellen we u meer over het gebruik van dimmers in huis.

 

Dimmers op de plek van een schakelaar plaatsen

Voor het vervangen van een schakelaar voor een dimmer heeft u de hulp van onze elektriciens over het algemeen niet nodig. Op internet vindt u handige stappenplannen, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe de montage van een dimmer in z’n werk gaat. Het is verstandig om hier een spanningszoeker bij te gebruiken, waarmee u kunt controleren op welke onderdelen stroom staat. Het voorkomt dat u een schok krijgt!

 

Wilt u een nieuw gat in de muur maken voor een dimmer? Laat in dat geval een elektricien langskomen, om u te adviseren over de manier waarop u dit het beste kunt doen. Wij kunnen u daarbij helpen bij het leggen of verleggen van elektrakabels naar deze nieuwe plek in de muur.

 

Aanschaf van een geschikte dimmer

Let bij de aanschaf van een dimmer goed op het type dimmer wat u nodig heeft. Niet iedere dimmer is namelijk met ieder type lamp (spaarlamp, ledlampen, gloeilampen, etc.) te combineren. Op de dimmers vindt u de letters R, C en L, die aangeven met welke lampen de dimmers gecombineerd kunnen worden. Onze elektriciens vertellen u hier graag meer over!

Call Now Button